Gy.i.k.

Gy.i.k.

A Mikukába szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú olaj kerülhet: napraforgóolaj, olívaolaj, kókuszolaj, kukoricaolaj, szójaolaj, földimogyoróolaj, repceolaj, sáfrányolaj, szőlőmagolaj.

A (lehetőleg) műanyag palack számára külön tároló található az olajkuka oldalán, amibe kidobható.

Hogyan kell használni a Mikukát?

A fedelet fel kell nyitni, utána az olajat beleönteni a nyílásba, majd visszacsukni a fedelét. A műanyag palackot ki lehet dobni a kuka oldalán lévő tárolóba vagy újra felhasználni a további használt olaj gyűjtésére.

Egyszerre 2 liter olajat önthetsz a szűrőbe, azután le kell csukni a fedelet, hogy az olaj bekerüljön a Mikuka belsejében lévő hordóba. Ezután tovább lehet önteni az olajat.

A kuka belsejében egy 60 literes hordó található, amibe az olaj bekerül a szűrőn keresztül. Az okoskuka elektronikus távvezérléssel van ellátva, ami jelzi, ha a hordó megtelt. A megtelt hordót cseréljük.

Nem, a Mikuka teljesen ingyenes szolgáltatás a lakosság számára.

Igen, azonban elegendő kissé lehajtani és a fedél automatikusan visszacsukódik teleszkópos technikával.

Igen, a kuka szándékos gyújtogatás ellen védett – a tölcsérben lévő szűrő segítségével, amely fizikai szűrő is. Maga az olaj a gyűjtött állapotában nem gyúlékony.

Nem, az esetleges túlfolyások, rongálódások során kifolyó használt étolaj kijutásának megakadályozása érdekében az eszközön belül kármentesítő tálca található. Az eszköz fedele pedig automatikusan lezár, amennyiben eléri a telítettségi szintet.

Nincs, a Mikuka szágzáró – az edény belső szerkezetének kialakítása megakadályozza a kellemetlen szagok kijutását.

Az eszköz mérete: 650 x 650 x 1100 mm.

Nem, a begyűjtő edényben található hordó cseréjéhez és mozgatásához sajátos céleszközzel rendelkezünk, mely egy kerekeken guruló anyagmozgató kocsi, így a hordó cseréje maximum 5 percet vesz igénybe és a vásárlókat nem zavarja.

Az olajgyűjtő hordót kicseréljük és elszállítjuk egy üzembe, ahol újrahasznosításra kerül – biodízel üzemanyag készül belőle.

  • Egy telephelyre szállítjuk, ahol a Mikukákból összegyűjtött használt olajat összegyűjtjük és átadjuk a …
  • egy másik üzembe, ahol biodízel üzemanyag készül belőle.
  • CBA Príma: 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
  • CBA Príma: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11. (Hegyvidék Központ)
  • METRO Budaörs: 2040 Budaörs, Keleti u. 3.

Természetesen igen, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot ezen az e-mail címen: info@mikuka.hu